Vinkkejä salibandyn pelaamiseen kotona

Author

Categories

Share

Oletteko miettineet perheen kesken, että haluaisitte liikkua yhdessä, mutta ette ole keksineet, miten tehdä se hauskalla tavalla? Tässä tapauksessa voi olla hyvä idea kokeilla salibandyn pelaamista kotona. Sitä varten tarvitaan vain oikeat välineet, hyvä peliasenne ja joukkuehenki. Tässä artikkelissa kerron sinulle vinkkejä, miten salibandyn pelaaminen onnistuu kotona.

Löytäkää sopiva paikka tai tila

Ensinnäkin on tärkeää löytää oikea paikka salibandykenttää varten. Helpointa on tietenkin pelata omassa pihassa, jos sellainen löytyy. Jos kotipiha ei sovellu salibandyn pelaamiseen, voitte luoda hyvän peliympäristön myös sisätiloihin, mikäli kotoa löytyy esimerkiksi isompi olohuone. Huoneen voi piirittää patjoilla ja tyynyillä, jotta mikään ei vahingoitu. Kannattaa myös siirtää särkyvät esineet muualle ja käyttää pelaamiseen pehmeämpää palloa.

Ulkona kannattaa etsiä tasaisempi asfaltti-, hiekka- tai nurmialue, jossa on helppo pelata.

Hankkikaa pelivälineet

Pelivälineet ovat myös tärkeä osa salibandya. Erityisesti mailat kannattaa hankkia, sillä muilla kepeillä pelaaminen ei onnistu samalla tavalla. Onneksi kaupoista löytyy halpoja vaihtoehtoja kotisalibandyyn.

Muuten muut pelivälineet voi jopa improvisoida, sillä salibandypallon sijasta voi käyttää myös muita palloja, kuten tennispalloa. Maalitolpat taas voi tehdä esimerkiksi kivistä tai kepeistä.

Päättäkää pelinne säännöt

Kaikkien on oltava täysin perillä salibandyn säännöistä. Perussäännöt voi opetella esimerkiksi salibandy.io -sivustolta. Voitte myös huvin vuoksi luoda aivan omia sääntöjänne, mikä on hyvä idea varsinkin silloin, kun pelissä on mukana nuorempia lapsia.

Joukkuehenki on tärkeintä

Lopulta teidän pitää päättää joukkuejako, mikä kannattaa tehdä perheenjäsenien iän ja taitotason mukaan. Joukkuejakoa voi toki muuttaa myös pelin aikana, mikäli sille on tarvetta. Tärkeintä on kuitenkin se, että pääsette liikkumaan hauskalla tavalla yhdessä perheenä ja voi olla, että salibandystä luonnistuu teille uusi yhteinen harrastus.

Author

Share