Makuuhuone kuntoon omakotitalossa

Author

Categories

Share

Vasta ostetussa omakotitalossa on paljon laitettavaa ja usein keskitytään niihin huoneisiin, joissa myös vieraat tulevat viihtymään. Onhan tärkeää se, miltä asunto näyttää myös vieraille ja naapureille. Hyvässä parisuhteessa myös makuuhuone on kuitenkin miellyttävän näköinen tila, mutta harmittavan usein makuuhuoneesta muodostuu eräänlainen väliaikainen varastotila. Väliaikaisuus voi kuitenkin helposti muuttua vakioksi.

Makuuhuoneeseen on helppo heittää jemmaan tavarat ja vaatteet siivotessa muuta taloa siistimmäksi, jotta sisään kehtaa päästää vieraat ja naapurit. Kuinka moni tunnustaa pelänneensä hetkeä, jossa vieraat pyytävät päästä katsomaan miltä makuuhuone näyttää?

Vaatekomeroon tavarat

Pienet makuuhuoneet ovat haastavia, sillä niissä ei ole säilytystilaa tarpeeksi. Kunnolliset vaatekomerot voisivat auttaa asiaa myös edellä mainitussa väliaikaisessa varastoinnissa. Vaatekomeroon voi laittaa omien ovien taakse vaatteita vaikkapa jätesäkkiin ja tavarat halpoihin muovilaatikoihin, joita saa muutamilla euroilla hyvistä tavarataloista. Paras vaihtoehto toki olisi, jos vaatteet ja tavarat olisivat siististi omilla hyllyillään, mutta aina tähän ei ole mahdollisuutta.

Joskus eräänlaisen vaatekomeron voi tehdä asunnossa olevaan nurkkaukseen vaikkapa katosta lattiaan ulottuvalla verholla, joka liikkuu kiskoilla kuten ikkunaverhot. Verhon taakse on helppo piilottaa vaatteet ja tavarat, joiden ei pitäisi olla näkyvillä.

Säilytystilaa sängyn alla

Säilytystilaa on joissain tapauksissa saada myös sänkyjen alle. Jotkut sängyt ovat suunniteltu alunperinkin niin, että niihin on varattu säilytystilaa. Tämä on monesti järkevin ratkaisu pienessä makuuhuoneessa, jossa ei ole erikseen juuri vaatekomerotilaa. Voi myös olla ettei sitä ole lainkaan. Vaatteet ja muut tilpehöörit pysyvät mukavasti piilossa sängyn alla. Sinne on myös helppo siivota väliaikaisesti sängylle heitettävät vaatteet, joita ei tarvitse vielä viedä pyykinpesukoneeseen.

Siisti makuuhuone ei ole kuitenkaan vaan vieraiden silmiä varten. Puhtaassa ja siistissä makuuhuoneessa romantiikka kukkii varmasti paremmin, kuin kaatopaikkaa muistuttavan vaatekasan keskellä. Siistiin, likaisista kalsareista vapaaseen sänkyyn voi mennä viettämään aikaa rakkaan kanssa myös muulloin kuin yöllä, jolloin valojen pois päältä laittaminen estää näkemästä totuutta.

Makuuhuone on siis yksi tärkeimpiä huoneita omakotitalossa. Huolehdi ajoissa, että säilytystilaa on tarpeeksi, ettei siitä pääse muodostumaan säilytyspaikka likaisille ja puhtaille vaatteille, jotka sekottuvat keskenään kiireessä.

Author

Share