Omakotitaloon oma elokuvateatteri?

Author

Categories

Share

Omakotitaloissa on varsinkin kerrostaloista muuttaneille yllättävänkin paljon tilaa ja neliöitä. Joissakin omakotitaloissa voi olla jopa kokonaisia huoneita, joihin voi mahtua monenlaista harrastustoimintaan tarkoitettua tavaraa. Ylimääräisistä huoneista ja tiloista tulee helposti varastotiloja, jos niihin ei ole suunniteltu mitään tiettyä toimintoa.

Joskus voi myös käydä niin, että isommalle perheelle ostettu omakotitalo alkaa tyhjentyä sitä mukaa, kun lapset lentävät pesästä. Kovin montaa vierashuonetta ei kannata omakotitalossa pitää, vaan tyhjilleen jäävät huoneet kannattaa valjastaa järkevään käyttöön. Toisille järkevä käyttö voi olla kuntosalihuone, huone ompelemista ja käsitöitä varten tai vaikkapa taidemaalaamiseen. Kaikki näistä ovat hyviä vaihtoehtoja eikä mikään niistä ole huonompi kuin toinen.

Sisustus ja valaistus

Elokuvafriikkien unelmana on tehdä omakotitaloon oma elokuvateatteri. Tänä päivänä niiden kustannukset voivat olla vieläpä varsin kohtuullisia, sillä siihen tarvittavan tekniikan hinta on huomattavasti alhaisempaa kuin vielä kymmeniä vuosia sitten. Pelkkä tekniikka dataprojektoreineen tai videotykkeineen sekä monikanavaäänentoistolaitteineen ei tee vielä viihtyisää elokuvateatteria. Siihen vaikuttaa huomattavasti enemmän sisustus ja valaistus.

Onneksi sisustus ja valaistus on mahdollista luoda huokealla hinnalla omaan elokuvateatteriin, jos vain käyttää vähän järkeä hankinnoissa. Kaikkea ei kannata ostaa uutena, vaan kierrätys on päivän sana. Kierrätys on Suomessa ja muualla maailmassa eräänlainen muoti-ilmiö, mutta varsin terve sellainen. Miksi ostaa koko ajan uutta, jos kohtuullisella hinnalla saa ostettua aivan käypää tavaraa, joka ei ole edes ulkoisesti kulunutta?

Facebookin ryhmät apuun

Facebookin kirpputoriryhmissä on tarjolla usein pilkkahintaan muutaman vuoden vanhoja nojatuoleja ja sohvia, sillä monet haluavat uuteen kotiin muuttaessaan hankkia tuliterät kalustesarjat olohuoneeseen. Nämä ovat aivan käypiä omakotitalon elokuvateatteriin. Joskus saattaa onnistaa myös “lahjoitetaan ja annetaan” -ryhmissä, joissa halutaan päästä käytetyistä kalusteista ilmaiseksi eroon, vain sillä ehdolla että kalusteet noudetaan itse paikan päältä. Kätevät emännät ja isännät voivat tarvittaessa verhoilla itse nojatuolit tai sohvat. Kiinalaisista verkkokaupoista voi tilata myös kuminauhoilla varustettuja verhoilukankaita eri sohvamalleille.

Samaa periaatetta voi käyttää kaikkeen muuhunkin sisustukseen – seinäverhoiluihin, lattiamattoihin ja vaikka mihin. Muista kierrättää! Kun elokuvateatteri on valmis, voi pimeänä iltana uppoutua vaikka Annabelle 2 -elokuvan pauloihin rakkaan kanssa.

Author

Share